Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Čokoládové muffiny s goji, brusinkami a čerstvou pomerančovou kůrou s polevou z hořké čokolády

Příprava domácích sladkostí je jeden z nejpříjemnějších způsobů jak trávit čas, když se za oknem ochlazuje. V očekávání na vánoce vyzkoušejme recept na aromatické muffiny – oblíbené na všech stolech. Pomocí kuchyňského robotu s planetárním systémem Sencor vytvoříme dobrotu, která okouzlí vzhledem a chutí!
Porce: 6


Ingredience:


Těsto

•  60 g pšeničné mouky
•  80 g hořké čokolády
•  35 g cukru
•  75 g másla
•  2 vejce
•  1/2 lžičky kypřicího prášku
•  1 lžíce brusinek
•  1 lžíce goji
•  1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry

Poleva z hořké čokolády

•  50 g hořké čokolády
•  3 lžíce cukru moučky
•  1 lžíce másla
•  pár brusinek, goji a lžička pomerančové kůry
   na výzdobu

Příprava:


Těsto

Do hrnce vložíme máslo, cukr a čokoládu. Hrnec postavíme na mírný oheň a za stálého míchání spojíme přísady a sundáme z plotny. (pozor – směs se nesmí vařit). Takto připravenou směs vložíme do nádoby kuchyňského robotu, kde budeme míchat přísady. Do směsi přidáme mouku, kterou jsme dřív smíchali s kypřicím práškem, chvíli mixujeme, pak přidáme vejce a opět chvíli mixujeme. Nakonec přidáme do směsi brusinky, ovoce goji a pomerančovou kůru. Pomocí lžíce plníme formičky těstem do výšky cca 2/3.

Připravené muffiny vložíme do trouby předehřáté na 160° C a pečeme po dobu cca 20-25 minut. Po 20 minutách je vhodné vyndat jeden muffin a párátkem zjistit, jestli je uvnitř suchý, pokud ano, můžeme vyndat všechny, pokud ne, je třeba nechat péct muffiny ještě 5 minut.

Po vyndání z trouby necháme muffiny vychladnout. Polijeme vychladlé muffiny polevou z hořké čokolády, zdobíme brusinkami, goji a pomerančovou kůrou.

Poleva

Hořkou čokoládu, máslo a cukr moučku vložíme do hrnce. Na mírném ohni zahříváme až ke spojení přísad (pozor, aby se nezačaly vařit).

Dobrou chuť!


Robot kuchenny STM 3014RD