Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvorem, čerstvým koriandrem a krevetami

Na podzim a v zimě volíme jídla, které zahřejí a posílí. V tomto ročním období je vhodné skládat jídla na základě zeleniny a ovoce, které dají energii a nasytí na dlouhou dobu. Mixér značky Sencor umožní rychle vytvořit zdravá a výživná jídla, která okouzlí chutí a barvou!

Ingredience:


Porce: 6

60 dkg oloupané dýně
3 střední brambory
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
1 malá čili paprička
zázvor, kousek cca 2 cm.
300 ml vody
čerstvý koriandr: část do polévky, část na výzdobu
sůl a pepř podle chutě

Krevety
6-12 tygřích krevet (množství závisí na velikosti krevet)
1 lžíce želatiny
1 lžička olivového oleje
1 malý stroužek česneku
Dýňová polévka s kokosovým mlékem, zázvorem, čerstvým koriandrem a krevetami

Příprava:


Oloupanou dýni a brambory krájíme na větší kostičky. Rozmačkáme stroužky česneku.

Zázvor oloupeme a jemně nasekáme. Malou čili papričku očistíme a také nasekáme nadrobno.

Do většího, lehce předehřátého hrnce přidáme máslo a olivový olej, po chvíli také dýni, brambory, česnek, zázvor a čili papričku. Vše smažíme cca 10-12 minut. Po té době vše zalijeme vodou a vaříme až změkne po dalších 10-15 minut.

Oloupané a očištěné krevety usmažíme na másle a oleji s nasekaným nadrobno stroužkem česneku po dobu cca 2-3 minut z každé strany.

Až budou všechny přísady měkké, rozmixujeme vše na jednolitou hmotu, přidáme kokosové mléko a nasekané listy koriandru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Polévku servírujeme, ozdobíme čerstvým koriandrem a krevetou.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat