Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Jáhlové sušenky, perníkovo-tvarohové koule bez pečení

Využijte zázračné vlastnosti jáhel a připravte z nich zdravou přesnídávku, když máte chuť na něco sladkého. Perníkovo-tvarohové koule jsou nápad na každou příležitost.

Ingredience:


(cca 20 ks velikosti velkého vlašského ořechu)

Světlá vrstva:  

•    3/4 sklenice jáhel
•    3/4 l mléka (obyčejného nebo rostlinného) + 2 lžíce
•    25 dkg tvarohu
•    4-5 lžiček cukru nebo xylitolu

Tmavá vrstva:

•    cca 25- 30 dag perníku, čokoládového koláče
     nebo jiného moučníku, také světlého,
     stačí pak přidat lžičku kakaa
•    dvě, tři lžičky povidel nebo džemu

Prostřední část:

•    několik kalifornských švestek
•    dvě skleničky oblíbeného alkoholu
     (amaretto, rum, přip. vodka nebo líh)
•    místo švestek je možné použít lískové ořechy
•    cca sklenice nasekaných ořechu k obalení kuliček

Příprava:


Jáhly upražte 2-3 minuty na suché rozehřáté pánvi. Přelijte vodou na sítku, abyste ji zbavili charakteristické hořkosti. Zalijte mlékem a za stálého míchání vařte až změkne (cca 20 minut). Pokud se mléko rychle vsákne, přidejte trochu horké vody, nakonec se musí celá tekutina vsáknout. Nechte vychladnout – horké jáhly tupí ostří mixéru. Tvaroh rozdrobte do nádoby s jáhlami, přidejte dvě lžíce mléka, cukr a rozmixujte na hladký krém. Ochutnejte a pokud je málo sladký, přidejte více cukru. Pokud je krém velmi hustý a nelze ho dobře mixovat, přidejte lžíci mléka navíc.

Perník nebo jiný moučník rozdrobte, přidejte lžíci nebo dvě džemu nebo povidel (pokud jsou husté – více, pokud jsou řidší – méně). Rozmixujte na hladkou hmotu. Zformujte na dlani malé placičky, na každou položte na švestku nebo ořech, zalepte a zformujte kuličky. Každou kuličku zabalte do placičky ze světlého jáhlovo-tvarohového krému. Zformujte rovné kuličky a obtočte je v nasekaných ořeších. Nechte ztuhnout v ledničce.

Dobrou chuť!


3-lim.png