Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Koláč tarte s krémem z bílé čokolády, čerstvými jahodami a mátou

Jaro přeje hledání receptů na nejlepší koláče, kterými se chceme radovat během setkání s blízkými. Sladkým hitem mezi domácími specialitami bude koláč s krémem z bílé čokolády – alternativa k vánočnímu cukroví a zákuskům. S kuchyňským robotem s planetárním systémem Sencor upečeme tuto dobrotu jednoduše.
Porce: 8
Čas: 120 minut +

Ingredience:


Křehké těsto

•    200 g pšeničné mouky
•    100 g másla
•    50 g cukru moučky
•    4 lžíce vody
•    špetka soli

Krém

•    400 ml šlehačky 30 %
•    150 g bílé čokolády
•    30 dkg čerstvých jahod
     (nebo jiné sezónní ovoce)

Příprava:


Křehké těsto: do nádoby planetárního robota nasypeme mouku, cukr moučku a špetku soli, chvíli mixujeme. Zchlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do nádoby. Mixujeme cca minutu až vzniknou drobky připomínající chléb. Přidáme 4 lžíce vody, vše mixujeme několikrát až se přísady spojí. Z připraveného těsta zformujeme kouli, zabalíme do kuchyňské folie a vložíme do ledničky minimálně na hodinu.
Zchlazené těsto vyndáme na vál posypaný moukou a rozválíme co velikosti odpovídající formě, kterou budeme používat.

Formu vymastíme nejlépe máslem. Na váleček posypaný moukou opatrně navineme rozválené těsto, přeneseme nad formu a rozvineme přímo na ni. Přitlačíme těsto k okrajům formy. (Pokud mimo formu zbude hodně těsta, projedeme válečkem po okrajích formy, čímž si umožníme jednoduché a hezké odkrojení přebytku). Těsto dáme do ledničky na cca 30 min. Po vyndání z ledničky přikryjeme těsto alobalem a zatížíme fazolí nebo těžítky.
Těsto pečeme po dobu cca 12 min. v teplotě 180 stupňů se zátěží. Po té době odstraníme zátěž a pečeme dalších 10-12 minut. Necháme vychladnout.

Krém: ve vodní lázni v malém množství šlehačky (cca 50 ml) pomalu rozpustíme bílou čokoládu až bude mít jednolitou konzistenci. Zbytek šlehačky ušleháme šlehacím nástavcem na tuhou pěnu. Do šlehačky pomalu přidáváme vychladlou bílou čokoládu, opatrně spojíme přísady.

Umyté a osušené jahody nakrájíme na plátky 4-5 mm.

Provedení:

Na upečený a vychladlý spodek vylijeme krém z bílé čokolády, rovnoměrně rozprostřeme. Takto připravený koláč vložíme do lednice na alespoň hodinu. Vychlazený koláč ozdobíme jahodami, začínáme zdobení na kraji koláče a pokračujeme ke středu.

Dobrou chuť!