Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Křehké perníčky s kořením a s nastrouhanou kůrou z mandarinky

Křehké. Máslová chuť s jemnou mandarinkovou kůrou. Skořice také o sobě dává vědět. Samotná příprava těsta nevyžaduje příliš moc času a o to příjemněji je možné ho trávit na společném zdobení.

Ingredience:


(cca 15-18 ks)

•    100 g másla
•    75 g hnědého cukru
•    1 lžíce tekutého medu
•    1 rozšlehané vejce
•    200 mouky
•    1 lžíce mleté skořice
•    nastrouhaná kůra z 1 mandarinky
•    1 lžička kypřicího prášku
•    na výzdobu: 1 bílek
•    1 sklenice cukru moučky

Příprava:


Máslo našleháme s hnědým cukrem na lehkou pěnu. Přidáme rozšlehané vejce, skořici, med, nastrouhanou kůru z mandarinky a zamícháme. Následně přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem. Vše důkladně smícháme a formujeme kouli. Těsto zabalíme do lněné utěrky a dáme do ledničky na minimálně 30 minut.

Vychlazené těsto rozválíme a vykrajujeme různě tvarované perníčky pomocí formiček. Pečeme v předehřáté troubě v 180⁰ C po dobu 10-12 minut.

Pro přípravu cukrové polevy ušleháme bílek a nakonec přidáme cukr moučku a mixujeme dohladka. Zdobíme perníčky polevou.

Tip:

Před nandáním polevy počkejme až perníčky vychladnou. Pro dělání cukrových vzorů stačí naplnit polevou obyčejnou stříkačku. Místo stříbrných kuliček je možné použít bonbóny M&Ms, kokosové vločky nebo rozdrcené bonbóny. Těsto na perníčky je dost máslové, proto je praktické vykrajovat tvary rovnou na pečicím papíru – nemusíme je pak přemísťovat na plech. Úspěšné pečení!

Dobrou chuť!


Kruche pierniczki z przyprawami korzennymi i otartą skórką z mandarynki