Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Křehký koláč s ostružinami

Léto trvá 12 měsíců! V březnu nebo v prosinci vás ostružiny přenesou do horkých letních dnů a sladké dovolené. A koláč, ten vám provoní celý byt.

Ingredience:


•   170 g hladké mouky
•   60 g moučkového cukru
•   1/4 lžičky soli
•   130 g másla, vychlazeného a nasekaného na kousky + na formu
•   1 vejce
•   1 citron
•   750 g ostružin
•   275 g krupicového cukru
•   2 lžíce škrobu
•   3 bílky

Příprava:


Mouku, cukr a sůl vsypeme do robotu a krátce promícháme. Přidáme máslo, promícháme, přidáme vejce, mícháme. Po dokonalém spojení všech přísad vyndáme těsto z mísy, vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinářské́ fólie a dáme na 2 hodiny chladit. Koláčovou formu o průměru 22 cm vymažeme máslem. Odležené těsto vyválíme na pomoučněném pečicím papíru, překlopíme do formy a nožem upravíme tak, aby kus těsta přečníval. Ten přeložíme dovnitř a přitiskneme ke stěnám formy. Dno propícháme vidličkou a na půl hodiny uložíme. Formu uložíme do mrazáku. Troubu předehřejeme na 190 °C, alobal z lesklé strany potřeme máslem a namazanou stranou ho přitiskneme na těsto. Pečeme 25 minut + 10 minut bez alobalu.

Citronovou kůru a šťávu, ostružiny, 110 g cukru a 2 lžíce vody zahřejeme v hrnci, přidáme škrob předem rozmíchaný ve vodě a povaříme do zhoustnutí. Nakonec připravíme sníh. V hrnci rozpustíme cukr v 50 ml vody. Mezitím vyšleháme bílky a za stálého šlehání přiléváme horký cukrový́ rozvar. Šleháme ještě̌ 10–15 minut, aby sníh zchladl na pokojovou teplotu a byl hustý́ a lesklý. Ostružiny dáme na upečený korpus, navrch naneseme sníh.

Dobrou chuť!