Proměňte se z kuchaře na šéfkuchaře díky tomuto úžasnému tipu. Masíčko se vám pod rukama promění na skutečnou lahůdku a vaše grilování dostane ten správný šmak.
Ingredience:
• lístky z 1 svazku máty
• lístky z 1/2 svazku koriandru
• 1 dlouhá cčervená chilli paprička, nakrájená nadrobno
• 1 lžíce najemno nastrouhané limetkové kůry
• 60 ml limetkové šťávy
• 125 ml panenského olivového oleje
• 1 lžíce medu
• 2 lžičky vločkové mořské soli
• 1 lžička drceného pepře
Postup:
Ve vhodném mixéru najemno zpracujeme všechny uvedené přísady. Vznikne tak zhruba 250 ml marinády. Čtvrtinu marinády promícháme s krevetami a na 3 minuty odložíme. Krevety pak opékáme na grilu či grilovací pánvi na středním ohni asi 3–4 minuty.
V průběhu pečení krevety obracíme. Podáváme se zbytkem marinády.
Dobrou chuť!