Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem

Lehké jako peříčko, křupavé a roztékající se v ústech pusinky plněné nadýchanou bílou šlehačkou a sezónním ovocem. Stojí to za hřích...

Ingredience:


Pusinky:
  • 4 bílky
  • 220 g cukru krupice
  • 1/2 lžíce limetkové šťávy
  • špetka soli

Dodatečně:
  • 300 ml šlehačky 36%
  • lžíce cukru moučky
  • 250 g čerstvého ovoce (borůvek, jahod)
Pusinková hnízda se šlehačkou a ovocem

Příprava:


Bílky přendáme do nádoby robotu a pomocí balonové metly ušleháme na tuhou pěnu. Až bílky bez problému projdou „zkouškou misky nad hlavou“, za stálého mixování přidáváme po lžíci cukru. Nakonec přidáme citrónovou šťávu. Pěna by měla být lesklá a velmi tuhá.

Hotové bílky vložíme do cukrářského rukávu a na plechu vyloženém pečicím papírem zformujeme hnízda: nejdřív uděláme kulatý spodek a následně vrstvíme stěny.

Hotová hnízda sušíme v troubě v teplotě do 80°C po cca 4,5 hodiny.

Vychlazené pusinky plníme šlehačkou ušlehanou se lžící cukru a dekorujeme čerstvým ovocem.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat