Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Ořechovo-pomerančový cheesecake

Výborný výjimečný ořechovo-pomerančový cheesecake bez pečení. S lískovými a vlašskými ořechy a čerstvou pomerančovou šťávou. Křupavé ořechy v karamelu dokonale ladí se sýrovým krémem a citrusy. Celek je lehký a moc chutný.

Ingredience:


Podklad:

•    100 g vlašských ořechů
•    100 g celozrnných sušenek
•    90 g měkkého másla

Sýrový krém:

•    100 g lískových ořechů (můžou být vlašské)
•    1 lžička másla
•    50 g cukru
•    100 ml + 6 lžic čerstvě vylisované
     pomerančové šťávy
•    2 pomeranče
•    5 lžiček želatiny
•    250 g mascarpone
•    400 g sýra na cheesecake
•    4-5 lžiček cukru moučky (doslaďte podle chuti)
•    1 sáček vanilkového cukru

Dekorace:

•    6 dlouhých piškotů
•    2 balení pomerančového cukrárenského želé
     (každé na 500 ml vody)
•    4-5 čajových nebo kořeněných sušenek

Příprava:


Podklad:

Ořechy a sušenky rozmixujte v mixéru. Přidejte měkké máslo a důkladně smíchejte (můžete rukama). Přendejte hmotu do formy  o průměru 22 cm, vyložené pečicím papírem. Vyrovnejte a lehce přitlačte.


Sýrový krém:

Lískové ořechy semelte nahrubo nebo nakrouhejte. Na pánev položte máslo a cukr. Ohřívejte za občasného míchání, až se cukr rozpustí a hmota zhnědne. Pak přidejte ořechy, důkladně zamíchejte a přendejte hmotu na podnos/plech vyložený pečicím papírem. Nechte úplně vychladnout. Pokud se sýrový krém slepí do velkých hrudek, rozdrobte ho (můžete rukama).

Pomeranče oloupejte z kůry a bílé části dužiny, a následně naporcujte dužinu. Zalijte želé 6 lžicemi pomerančové šťávy a nechte na 10 minut stát, až nabobtná. Následně ji za stálého míchání ohřejte, až se želé rozpustí (můžete přidat ještě trochu pomerančové šťávy z 100 ml) a sundejte z plotny. Nechte na 10 minut stát, aby trochu vychladlo – má být vlažné.

Oba sýry přemístěte do mísy, přidejte cukr moučku, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu, rozmixujte při středních otáčkách mixéru na hladkou hmotu. Přidejte želé a zamíchejte. Rozdělte sýrový krém na dvě části. Do jedné přidejte pomeranče a do druhé karamelové ořechy. Na připravený podklad ve formě vylijte sýrový krém s ořechy, vyrovnejte. Následně vylijte sýrový krém s pomeranči a opět vyrovnejte. Na povrch položte piškoty (můžete je trochu zkrátit) a lehce je přitlačte. Cheesecake postavte do ledničky.

Obě želé rozpusťte v 800 ml vody a nechte úplně vychladnout. Studené želé vylijte na povrch cheesecaku a opět postavte dort na chladné místo, až želé ztuhne (nejlépe přes noc).

Opatrně vyndejte cheesecake z formy. Jemně odstraňte pečicí papír. Semelte sušenky a ozdobte nimi strany dortu.

Dobrou chuť!


Sernik Orzechowo- Pomarańczowy