Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Perníkový dort

Méně tradiční verze perníku, která uspokojí všechny mlsné jazýčky. Perníkový krém s dokonalou konzistencí: tuhý, hladký a krémový, a zároveň jemný.

Ingredience:


Piškotový perník:

•    4 vejce (zvlášť bílky a žloutky)
•    125 g cukru
•    180 g pšeničné mouky
•    60 g bramborového škrobu
•    1/2 lžičky kypřicího prášku
•    2 lžíce perníkového koření
•    2 lžíce tekutého medu
•    2 lžičky kakaa

K proložení:

•    300 g (domácích) švestkových povidel

Punč:

•    1 sáček černého čaje
•    1 lžička kávy
•    2 lžičky kakaa
•    50 ml rumu


Perníkový krém:

•    150 ml šlehačky 36%
•    200 g mascarpone
•    4 lžíce cukru moučky
•    1 lžička skořice
•    1 lžička zázvoru

Čokoládová poleva:

•    3 lžíce studené vody
•    75 g cukru moučky
•    1 lžíce želatiny
•    140 g másla
•    3 lžíce kakaa

Příprava:

Dno a stěny dortové formy o průměru 20 cm vymažte máslem. Pšeničnou mouku, škrob, perníkové koření, kypřicí prášek a kakao přesejte do nádoby. Bílky ušlehejte do tuha, nakonec postupně přidávejte cukr. Až bude těsto husté a lesklé, přidejte postupně po jednom žloutku a med. Mixujte až získáte hladkou a jednolitou hmotu. Zpomalte otáčky robotu a postupně přidávejte suché přísady. Hotové těsto přendejte do formy a pečte v teplotě 180° C po dobu 40-50 minut, až vyndáte suché párátko. Po vyndání z trouby pusťte formu na podlahu, aby se vyrovnal povrch těsta. Nechte úplně vychladnout. Překrojte piškotové těsto na 4 rovné plátky.

Vyluhujte silný čaj, přidejte kávu a cukr a důkladně zamíchejte. Nechte úplně vychladnout. Přidejte rum a spojte. Připravený punč nalijte po troškách na plátky piškotu, a následně je proložte povidly.

Šlehačku a koření umístěte do nádoby mixéru a ušlehejte na tuhou pěnu. Nakonec přidejte mascarpone a cukr moučku a důkladně promíchejte. Krémem potřete povrch a strany dortu.

Zalijte želatinu vodou a nechte nabobtnat. Cukr moučku a kakao přesejte do hrnce. Přidejte máslo a nabobtnanou želatinu. Vše zahřívejte na mírném ohni za stálého míchání až se přísady rozpustí a spojí (nevařte!). Vzniklou polevou polijte dort.

Dodatečně:

8 měkkých perníčků v čokoládě, nejlépe domácích. Perníčky vyzdob povrch dortu. Vše nechte zchladit v ledničce po dobu alespoň 3 hodin. Podávejte.

Dobrou chuť!


5-sim-2-(1).png