Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Pierogi se zelím a houbami

Povinné jídlo na každém vánočním stole. Taštičky z jemného těsta plněné lesními houbami, kysaným zelím, kořením a cibulkou smaženou na másle.

Ingredience:


(cca 40 ks)

Těsto:

•    500 g pšeničné mouky typ 500
•    60 g bramborového škrobu
•    40 g másla
•    220 ml mléka
•    100 ml vody
•    půl lžičky soli


Náplň:

•    400 g kysaného zelí
•    400 g čerstvého zelí
•    20 g sušených hub
•    120 g cibule nasekané na kostičky
     (jedna opravdu velká cibule)
•    2 bobkové listy
•    4 rozdrcené zrnka nového koření
•    2 lžíce medu
•    sůl a pepř
•    jíška (1 lžíce mouky a 1 lžíce másla)
•    přepuštěné máslo

Příprava:


Houby zalijte sklenicí teplé vody a nechte namáčet 15 minut, následně nakrájejte nadrobno a vařte doměkka. Zelí nadrobno nakrouhejte, zalijte vodou tak, aby zelí bylo celé ponořené, lehce osolte a vařte doměkka. Na pánvi zahřejte 1 lžíci přepuštěného másla a usmažte na něm cibuli dozlatova. Kysané zelí vymáčkněte a nakrájejte nadrobno, zalijte vodou tak, aby zelí bylo ponořené, přidejte bobkový list, nové koření a vařte doměkka. Následně spojte uvařené zelí a houby (z kysaného zelí vyndejte bobkový list), přidejte med, usmaženou cibuli, sůl a pepř, a vařte na malém ohni po dobu cca 15 minut. Na velké pánvi osmažte na lžíci přepuštěného másla mouku, přidejte 1/4 sklenice vody, zamíchejte, přidejte zelí a smažte vše za častého míchání po dobu cca 10 minut. Sundejte z ohně a nechte vystydnout.

Do misky dejte mouku, nakrájené na kostičky máslo a sůl. Mléko ohřejte s vodou, aby bylo velmi horké, ale nevařte ho! Ingredience v misce zalijte mlékem s vodou a mixujte mixérem, zadělávejte těsto, až bude pružné a nebude se lepit k rukám. Rozdělte na čtyři více méně rovné části, každou tence rozválejte. Skleničkou vykrajujte kolečka na pierogi, na každé kolečko nandejte cca 1,5 lžičky náplně, spojte okraje. Vařte po dobu cca 2-3 min. od chvíle, když taštičky vyplují na povrch.

Dobrou chuť!


6-1-sim.png