Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Pomerančovo-čokoládový koláč

Výborné, křehké a jemné těsto plné sametového, čokoládovo-pomerančového krému. Ta chuť stojí za pokus.

Ingredience:


Těsto

•    250 g pšeničné mouky
•    25 g mandlí rozmixovaných na prášek
•    80 g cukru moučky
•    150 g másla
•    2 malá vejce
•    špetka soli
•    lžička vanilkového extraktu
 

Pomerančovo-čokoládový krém

•    kůra a šťáva ze čtyř pomerančů
•    500 ml kondenzovaného mléka
•    5 žloutků
•    200 g hořké čokolády
•    250 ml šlehačky 30 nebo 36%

Příprava:


Máslo utřete na lehký krém, přidejte mandlový prášek a cukr, opět smixujte, aby se přísady spojily. Přidejte vejce a vanilkový extrakt a opět zadělejte těsto. Nakonec přisypte mouku, sůl a rychle zadělejte těsto. Těsto by mělo být pružné a husté. Zformujte kouli, zabalte do alobalu a nechte zchladit v ledničce na hodinu. Pak rozválejte těsto a vyložte nim dno a stěny formy na koláč tarte. Troubu předehřejte na 170 stupňů, vložte formu a pečte 10 minut.

Žloutky ušlehejte mixérem na nadýchaný krém. Přidejte mléko a mixujte ještě minutu při malých otáčkách, jen aby se přísady spojily. Přidejte pomerančovou šťávu a kůru. Promíchejte a nalijte krém na vychladlý a upečený spodek koláče. Vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu cca 15-18 minut, až budou strany koláče upečeny dozlatova. Krém je tekutý, ale právě takový má být.

Vyndejte koláč z trouby a nechte vychladnout, a následně vložte do ledničky na 4-6 hodin, aby krém úplně zhoustl.

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a polijte ní studený koláč. Ušlehejte šlehačku a vyzdobte ní čokoládový povrch. Vše můžete navíc posypat čokoládovými vločkami.

Dobrou chuť!


4-1-sim.png