Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Římské rýžové krokety – suppli al telefono

Kuličky s rizotem, mozzarellou a šunkou, fritované, podávané s rajčatovou omáčkou. Jsou to tradiční rýžové krokety pocházející z Říma, z italské oblasti Lazio. Jedí se obvykle prsty – když se kroketa rozpůlí, mozzarella se vytáhne a její vlákna vypadají jako telefonní vedení visící mezi sloupy. Právě proto se krokety jmenují suppli al telefono ("krokety na telefonu"). Podávají se s rajčatovou omáčkou. Pokud neseženete dobrá zralá rajčata, použijte celá rajčata z plechovky.

Ingredience:


(na 6 rýžových kuliček):

Rajčatová omáčka:

•    2 lžíce přepuštěného másla
•    500 g čerstvých loupaných a nakrájených rajčat
     (můžou být z plechovky)
•    2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
•    2 lžičky sušeného oregana
•    mořská sůl

Rizoto:

•    500 ml zeleninového bujónu
     (měla jsem mražený, ale můžete použit kostku)
•    40 g másla
•    1 nasekané cibule
•    160 g rýže na rizoto
•    2 lžíce čerstvě nastrouhaného parmezánu
•    50 ml bílého suchého vína
•    mořská sůl a mletý černý pepř

Krokety:

•    1 velké vejce, lehce rozšlehané
•    100 g měkkého sýra mozzarella nakrájeného
     na menší kousky
     (tentokrát jsem použila mozzarellu s lanýži – našla
     jsem ji v obchodě – je výborná!)
•    2 plátky dobré šunky nakrájené na proužky
•    strouhanka
•    olej na fritování
•    sůl


Příprava:


Připravte rizoto. Ohřejte bujón a nechte ho na malém ohni. Rozpusťte polovinu másla v hrnci a přidejte cibuli. Smažte, dokud nebude průsvitná. Přidejte rýži, zamíchejte a chvíli smažte, až se rýže začne lehce škvařit. Přidejte víno a važte tak dlouho, až se celkem zredukuje. Naběračkou přidejte porci bujónu, míchejte, až ho rýže úplně vsákne. Opakujte, až použijete celý bujón a rýže bude měkká a krémová. Přidejte sůl a pepř k dochucení rizota. Přidejte zbytek másla a parmezán. Zamíchejte. Přikryjte hrnec a odstavte na několik minut z ohně. Sundejte pokličku, aby rizoto lehce vystydlo.

Připravte rajčatovou omáčku. Na velké pánvi pořádně zahřejte přepuštěné máslo, přidejte česnek, oregano a rajčata. Smažte cca 8 minut, dokud nebude omáčka hustá a lesklá. Osolte. Přelijte obsah do nádoby a rozmixujte omáčku mixérem. Odstavte. Do rizota přidejte vejce. Dobře zamíchejte a odstavte, až úplně vystydne.

Naberte rizoto velkou lžící a mokrýma rukama vytvarujte do tvaru vejce. Jak je zřejmé z fotek – pro mě je rozhodně snazší připravit kuličky. Udělejte důlek a vložte do něj kousek mozzarelly zavinutý do kousku šunky. Zalepte krokety prsty a obalte v strouhance. Tímto způsobem připravte všechny krokety.

Ve velké pánvi zahřejte olej na fritování. Pokud máte fritézu – bude nejlepší k přípravě rýžových kroket. Smažte suppli dozlatova. Nechte odkapat olej na papírovém ručníku. Lehce osolte a podávejte s teplou rajčatovou omáčkou.

Dobrou chuť!


7-1-sim.png