Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Rychlý perník s ořechy

Perník s marmeládou a povinně s čokoládovou polevou. Oproti jiným druhům perníků nemusí dozrávat, protože je dokonalý hned po upečení. Vlhký, aromatický, vonící kořením a medem.

Ingredience:


•    250 g medu
•    200 g cukru
•    200 g másla
•    450 g mouky
•    1,5 lžičky jedlé sody
•    sklenice mléka
•    3 vejce
•    lžíce kakaa
•    3 lžíce perníkového koření
•    1 lžička zázvoru
•    1 lžička skořice
•    50 g rozinek
•    50 g nasekaných mandlí
•    100 g nasekaných lískových ořechů
•    150 g švestkové marmelády nebo povidel


Čokoládová poleva

•    100 g másla
•    50 g cukru moučky
•    3 lžíce mléka
•    4 lžíce kakaa

Příprava:


Med, cukr a máslo zahřejte na mírném ohni, a až se rozpustí, přidejte 150 g mouky, vařte po dobu 1-2 minut a nechte vychladnout. Následně přidejte jedou sodu, mouku, mléko, vejce, kakao, koření a vše mixujte, až získáte hladkou hmotu. Nakonec přidejte ořechy a sušené ovoce a zamíchejte. Těsto rozdělte na dva plechy na biskupské chlebíčky (podle možnosti na rovné poloviny – budeme mít dva podobné perníky). Pečte v teplotě 175⁰ po dobu cca 40 minut (párátko by mělo být po vyndání z těsta suché). Po té době nechte formy vychladnout.

Mezitím rozpusťte máslo na velmi malém ohni, přidejte cukr a mléko. Míchejte, až se vše rozpustí a spojí, dejte pozor, aby se směs nezačala vařit. Nakonec sundejte z ohně a přidejte kakao. Energicky míchejte, až se kakao úplně rozpustí a nezbudou žádné hrudky. Čokoláda je ideální k polévání, jemně stéká z povrchu, ale hodí se také k mazání, zejména až trochu vychladne.

Až perník vystydne, překrojte ho podélně, namažte marmeládou nebo povidly, přikryjte druhou částí, jemně přitlačte a vyzdobte polevou.

Dobrou chuť!


Ekspresowy piernik z orzechami