Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Rýžová kaše s meruňkami

„Jsem kaše a jsem rýžová,“ říká ta první s úsměvem. „Jsem meruňka a jsem tvoje,“ odpovídá slaďoučké ovoce a trochu se přitom červená.
Ingredience:

•    400 g meruněk
•    200 g kulatozrnné nebo oválné rýže
•    6 dl mléka
•    1 dl zahuštěného sladkého mléka (Salko)
•    4 lžíce cukru
•    1/2 chemicky neošetřeného citronu
•    1 celá skořice
•    sůl

Postup:

Rýži nasypeme do síta, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci přivedeme k varu asi 6,5 dl lehce osolené vody, nasypeme do ní rýži a vaříme asi 10 minut. Slijeme přebytečnou vodu a k rýži postupně přiléváme mléko. Při středně vysoké teplotě za průběžného míchání dále vaříme, dokud není rýže zcela měkká a kaše dost hustá.

Mezitím v kastrůlku smícháme 3 dl vody s polovinou cukru, několika plátky citronové kůry a skořicí. Vše svaříme na třetinu původního množství. Vmícháme vypeckované, na kousky nakrájené meruňky, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Do kaše před koncem varu přimícháme zbylé dvě lžíce cukru, zahuštěné sladké mléko a necháme přejít varem.

Na závěr do kaše vmícháme meruňky. Rozdělíme do misek. Kaši podáváme teplou nebo studenou.

Dobrou chuť!