Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Skořicové houstičky

Kynuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jaře a v létě – povinně s ovocem a drobenkou a za chladnějšího počasí nutně se skořicí!

Ingredience:


Těsto:

•    2 lžičky suchého droždí (instant)
•    3/4 sklenice mléka
•    1/4 sklenice vody
•    1 vejce
•    1 lžička vanilkového extraktu
•    1/4 rozpuštěného másla
•    3 a 1/4 sklenice pšeničné mouky
•    1/4 sklenice cukru
•    špetka soli

Náplň:

•    2 lžíce másla
•    3-4 lžíce skořice
•    3-4 lžíce hnědého cukru
•    1 vejce na potření

Příprava:


Droždí zalijte teplým mlékem. Vlažnou vodu rozmíchejte s rozšlehaným vejcem a vanilkovým extraktem. Přidejte rozpuštěné máslo a droždí s mlékem, zamíchejte. Nakonec přidejte suché přísady – mouku smíchanou s cukrem a špetkou soli. Zadělávejte těsto kuchyňským robotem s koncovkou na kynuté těsto (po dobu cca 10 min.). Pak přendejte těsto do trouby předehřáté na 40⁰ C (funkce horký vzduch) na 30 minut. Aby těsto nevyschlo, můžeme na dno trouby postavit žárovzdornou nádobu s vroucí vodou.

Když těsto vykyne, rozválejte ho do tvaru obdélníku, potřete rozpuštěným máslem, posypce skořicí a cukrem. Nakrájejte na cca 5 cm proužky a rolujte do spirálek. Přendejte do  formy na muffiny vymaštěné máslem, jemně přimáčkněte rukou. Potřete rozšlehaným vejcem. Pečte po dobu cca 20-25 minut v troubě předehřáté na 190⁰ C (horký vzduch).

Dobrou chuť!