Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Přírodně, čerstvě, snadno... to máme rádi. Dokonalá chuť pravých rajčat ve spojení s vůní koření, česneku a cibule. Nejjednodušší řešení jsou občas nejlepší.

Ingredience:


•    2 porce těstovin (penne, rigatoni...)  
•    750 g čerstvých zralých rajčat (np. malinových)
•    2/3 sklenice rajčatové passaty
•    2 lžíce másla
•    2 šalotky
•    2 stroužky česneku
•    půl svazku čerstvé bazalky
•    špetka oregano
•    parmezán
•    hrst rukoly (případně)
•    sůl
•    pepř


Příprava:


Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo a osmažíme v něm na drobno nasekanou šalotku. Následně přidáme prolisované stroužky česneku. Smažíme po dobu cca 5 minut.

Mezitím nařízneme rajčata, prolijeme vroucí vodou a oloupeme. Krájíme je na 4 části. Džus přelijeme do menšího hrnce. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Džus zbavíme pecek protlačením přes sítko a také přidáme. Vaříme pod pokličkou po dobu cca 30 minut. Pak přidáme rajčatovou passatu, rozdrcené koření, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dalších 10 minut vařit na mírném ohni.

Mezitím uvaříme těstoviny al dente. Scedíme a necháme v cedníku.

Hotovou omáčku přendáme do nádoby mixéru a důkladně mixujeme. Přelijeme do hrnce, přidáme těstoviny, hrst strouhaného parmezánu a rukolu (volitelně). Důkladně promícháme, podáváme.

Dobrou chuť!

Makaron w sosie ze świeżych pomidorów