Jednoduchý perník s povidly

Nádherně voňavý, krásně zbarvený a vlhký perník, který musíte ochutnat.

Ingredience:

 
  • 2 sklenice pšeničné mouky
  • 1 sklenice cukru
  • 1 vejce
  • 125 g margarínu (rozpuštěného a vychladlého)
  • 250 g švestkových povidel
  • 1 sklenice mléka
  • 2 lžičky kakaa
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • máslo k vymaštění formy
  • půl sklenice švestkových povidel na proložení

Poleva:
  • 100 g hořké čokolády (min. 60 % obsahu kakaa)
  • 50 g másla
Jednoduchý perník s povidly

Příprava:


Zapněte troubu a předehřejte na 180⁰C. Vymastěte připravenou formu.

V misce umístěte vejce s cukrem a rozmixujte doběla. Následně, za stálého mixování, přidávejte margarín, povidla, mléko, kakao, jedlou sodu, perníkové koření a nakonec po troškách mouku. Mixujte až získáte hladkou hmotu.

Přelijte těsto do připravené formy a vložte do trouby. Pečte po dobu 50-60 minut nebo podle suchého párátka. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout, pak vyjměte z formy, přeřízněte podélně napůl, rovnoměrně namažte povidly a opět složte.

Pro přípravu polevy rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě a důkladně promíchejte, následně rovnoměrně polijte perník polevou.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat