Recenze a hodnocení
Recenze a hodnocení

Zajímá vás hodnocení a recenze našich produktů?

Testy a recenze


Založeno v roce 1969
Založeno v roce 1969

Na Japonském nebi vyšla zářivá hvězda, značka o tisíci srdcích

O značce


Naše recepty
Naše recepty Inspirujte se recepty, které jsme vytvořili ve spolupráci se známými bloggery. Zaměřili jsme se na chutné, přírodní, výživné ingredience a krásné prezentace.

Naše recepty


Zpětný odběr
Zpětný odběr

Ekologickou likvidaci vašeho nepotřebného zařízení necháváme na opravdových odbornících. Starý spotřebič nepatří do koše. Zlikvidujte ho ekologicky a myslete na přírodu i vy.

Ekologická likvidace odpadu


Vánoční předkrm neboli polský boršč jinak

Kdo říkal, že se vánoční boršč musí podávat v tekuté podobě? Co třeba použit přírodní Agar a udělat z boršče rosol? Hosté budou určitě překvapení tou neobvyklou formou servírování.

Ingredience:


•    1 kg uvařené červené řepy
•    1/2 l litru zeleninového bujónu
•    1 malá cibule
•    1 bobkový list
•    5 ks nového koření
•    1 špetka pepře
•    15 g agaru
•    2 sklenice kvašeného zelí
•    1 sklenice sušených hub
•    1 svazek natě petrželky
•    1/2 skleničky olivového oleje
•    1 špetka pepře
•    1 špetka mořské soli
•    2 jablka
•    2 kořeny petržele
•    20 ks potočnice lékařské
•    2 lžíce citrónové šťávy

Příprava:


Boršč

Do horkého bujónu (sbíráme pěnu) přidejte nakrájenou na plátky uvařenou červenou řepu (řepu vařte po dobu cca 40-60 min.). Vařte na mírném ohni po dobu cca 10-20 min. (nepřivádějte k varu!). Přidejte bobkový list, nové koření, cibuli a pepř. Následně sceďte, aby byl čistý. Nalijte zpět do hrnce, zavařte a přidejte agar – míchejte metličkou a vařte na mírném ohni po dobu 2 minut. Přelijte do několika žáruvzdorných nádob – má vzniknout rosol vysoký cca 1 cm.
 

Pesto

Rozmixujte olivový olej s petrželkou (cca 5 min) a přidejte sůl a pepř. Pesto můžete před podáním ohřát – bude aromatičtější.
 

Zelí s houbami

Den předem nechte namáčet houby ve vodě, aby změkly.
Zelí s nakrájenými houbami zalijte vodou a vařte pod pokličkou doměkka. Po uvaření důkladně sceďte. Všechno smixujte mixérem a opepřete. Před podáním můžeme usmažit na másle a podat ve formě tzv. slzičky, kterou formujeme dvěma lžícemi nebo prostě ve formě kuličky.
 

Přílohy z jablka a petrželky

Jablka umyjte a nakrájejte se slupkou na plátky 2-3 milimetrů. Petržel nakrájejte na kolečka. Předehřejte troubu, na jednom kusu alobalu rozložte jablka pokropené citrónovou šťávou, na druhém petržel pokropenou olivovým olejem a posypanou mořskou solí. Pečeme doměkka a až získáme hezkou barvu (cca 15 minut ve 180 stupních). Petrželku můžete také uvařit.
 

Dekorace

Poslední etapou je vykrojení žádaného tvaru rosolu a příprava kompozice na talíři podle vaši představy.

Dobrou chuť!


Przystawka Wigilijna czyli Barszcz w innej postaci