Čokoládové ovesné sušenky
Svůdné ovesné sušenky s čokoládou. Můžete k nim přidat brusinky nebo mandle, ale nakonec se do nich dostaly ořechy. Spojení chutí, které stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
(cca 15 ks)
- 50 g hořké čokolády
- 50 g vlašských ořechů
- 1 lžíce másla
- 3/4 sklenice ovesných vloček
- 3/4 sklenice mouky
- skoro 1/4 sklenice řepkového oleje
- 1/2 sklenice cukru
- 1 vejce (vel. L)
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
Příprava:
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Nasekejte ořechy. Mandle utřete s cukrem, přidejte vejce a ušlehejte na světlou nadýchanou pěnu. Přidejte olej, vychladlou čokoládu, spojte mixérem. Mouku smíchejte s kypřicím práškem, solí a ovesnými vločkami. Přidejte k čokoládovému krému a zamíchejte. Přidejte 3/4 nasekaných vlašských ořechů. Dlaní formujte plochá kolečka. Směs bude dost lepkavá, proto si můžeme pomoct lžící.
Povrch sušenek posypte zbytkem ořechů. Rozložte sušenky na plech vyložený pečicím papírem (sušenky budou trochu větší, proto nechte mezeru cca 5 cm), pečte v teplotě 180⁰ C (horký vzduch) po dobu cca 15-20 minut.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...