Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové

Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a pikantní guajillo pastou. Díky pomalému vaření v sous-vide je maso perfektně měkké a snadno se trhá.Podává se s osvěžující salsou z opálených rajčat a čerstvého koriandru, což dává jídlu skvělý kontrast. Ideální pro slavnostní oběd nebo večeři, která potěší každého gurmána.

Ingredience

Na maso:
  • 600 g falešné svíčkové vcelku
  • 10 g čerstvého libečku
  • 2 g čerstvého tymiánu
  • 5 g čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • Guajillo pasta
  • 25 g másla

Na salsu:
  • 300 g rajčat
  • Malá hrst čerstvého koriandru
  • 3 g soli
  • 1 malá červená cibule
  • Sladká paprika
  • 40 g sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové

Postup:

1. Příprava masa: Maso osušte a potřete guajillo pastou. Vytvořte svazek z čerstvých bylinek (libeček, tymián, koriandr) a vložte ho do vákuového sáčku. Přidejte česnek a máslo. Nepřidávejte sůl, aby se maso při vaření nevysušilo. Vakuovaný sáček ponořte do vodní lázně na 68°C a vařte 24 hodin.

Tip: Pro dlouhé vaření masa se skvěle hodí náš sous vide vařič! 

Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové

2. Příprava salsy: Na pánvi orestujte rajčata, červenou cibuli a česnek. Přidejte sušená rajčata a vše opalte pomocí flambovací pistole. Po opálení vše rozmixujte na hrubo ve vakuovacím mixéru. Přidejte čerstvý koriandr, sůl a sladkou papriku dle chuti. 

Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové

3. Dokončení masa: Po vaření vyndejte maso z vodní lázně a nechte vykapat. Poté jemně roztrhejte na kousky – mělo by se samo rozpadat. Posypejte moldonskou solí pro extra chuť.

4. Podávání: Podávejte s čerstvou salsou. Tento pokrm můžete doplnit přílohou dle chuti, například pečenými bramborami nebo tortillami.

Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
 
Dobrou chuť vám přeje Sierra Holanová!


#Sous Vide vařič
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat