Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a pikantní guajillo pastou. Díky pomalému vaření v sous-vide je maso perfektně měkké a snadno se trhá.Podává se s osvěžující salsou z opálených rajčat a čerstvého koriandru, což dává jídlu skvělý kontrast. Ideální pro slavnostní oběd nebo večeři, která potěší každého gurmána.
Ingredience
Na maso:- 600 g falešné svíčkové vcelku
- 10 g čerstvého libečku
- 2 g čerstvého tymiánu
- 5 g čerstvého koriandru
- 2 stroužky česneku
- Guajillo pasta
- 25 g másla
Na salsu:
- 300 g rajčat
- Malá hrst čerstvého koriandru
- 3 g soli
- 1 malá červená cibule
- Sladká paprika
- 40 g sušených rajčat
- 2 stroužky česneku
Postup:
1. Příprava masa: Maso osušte a potřete guajillo pastou. Vytvořte svazek z čerstvých bylinek (libeček, tymián, koriandr) a vložte ho do vákuového sáčku. Přidejte česnek a máslo. Nepřidávejte sůl, aby se maso při vaření nevysušilo. Vakuovaný sáček ponořte do vodní lázně na 68°C a vařte 24 hodin.Tip: Pro dlouhé vaření masa se skvěle hodí náš sous vide vařič!

2. Příprava salsy: Na pánvi orestujte rajčata, červenou cibuli a česnek. Přidejte sušená rajčata a vše opalte pomocí flambovací pistole. Po opálení vše rozmixujte na hrubo ve vakuovacím mixéru. Přidejte čerstvý koriandr, sůl a sladkou papriku dle chuti.

3. Dokončení masa: Po vaření vyndejte maso z vodní lázně a nechte vykapat. Poté jemně roztrhejte na kousky – mělo by se samo rozpadat. Posypejte moldonskou solí pro extra chuť.
4. Podávání: Podávejte s čerstvou salsou. Tento pokrm můžete doplnit přílohou dle chuti, například pečenými bramborami nebo tortillami.

Dobrou chuť vám přeje Sierra Holanová!
#Sous Vide vařič
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...