Pistáciové pralinky
Dokonalý nápad na malý zákusek nebo dáreček pro někoho blízkého. Výstředně zabalený může udělat opravdovou radost. Ostatně nic neudělá takovou radost jako dárek, do kterého jste vložili srdce...
Ingredience:
- 100 g bílé čokolády
- 100 g mascarpone (v pokojové teplotě)
- 50 g mletých pistácií + na obalení
- 1 lžička citrónové šťávy
- kůra z poloviny citrónu
- 1 lžička mandlového likéru
Příprava:
Ořechy upražte na suché pánvi a nechte vychladnout. Čokoládu nalámejte na menší kousky, rozpusťte ve vodné lázni a nechte vychladnout, ale jen natolik, aby čokoláda byla stále tekutá. Lžicí rozmačkejte mascarpone, aby trochu změkl. Vlijte čokoládu a důkladně promíchejte. Citrón spařte, oloupejte a vymáčkněte šťávu. Přidejte k sýrové hmotě, vlijte likér a zamíchejte. Ořechy rozmixujte mixérem na konzistenci mokrého písku. Přidejte ke hmotě a zamíchejte. Nechte hodinu v ledničce.
Ořechy, které se mají použít na obalení, nakrájejte nebo rozmixujte, ale na větší kousky. Vyndejte hmotu z ledničky. Lžičkou nabírejte hmotu a formujte malé kuličky (aby se hmota nelepila na ruce, můžete je lehce natřít malým množstvím oleje). Obalte v pistáciích. Opět nechte na hodinu v ledničce. Hotové pralinky zabalte podle vlastní představy.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...