Sendvič s pestem a bazalkou
Opečeme krajíce chleba v toustovači a namažeme máslem. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, rajčata a čerstvé oregano. Vše přikryjeme druhým krajícem pečiva, dobrou chuť.
Ingredience:
Porce: 2 dvojí sendviče
Sendvič:
- 4 krajíce chleba v italském stylu
- 1 mozzarella
- stření rajče
- 2 plátky zrající šunky
- hrst rukoly
- máslo na namazání pečiva
Pesto:
- 1 hrneček čerstvé bazalky
- 1/2 hrnečku čerstvé máty
- 1/4 hrnečku nastrouhaného parmezánu, případně gran padano
- 2 větší stroužky česneku
- 1/4 hrnečku blanšírovaných mandlí (původně piniových ořechů)
- 1/4 hrnečku olivového oleje
- špetka soli
Příprava:
Pesto:
Umyté osušené listy čerstvé bazalky a máty vložíme do vysoké nádoby, v níž budeme mixovat přísady. Přidáme parmezán, česnek, mandle, olivový olej a špetku soli, vše rozmixujeme. Pokud bude pesto velmi husté, můžeme přidat více oleje a získat požadovanou konzistenci. Během mixování je dobré pesto ochutnat a případně přidat sůl nebo více česneku.
Sendvič:
Opečeme krajíce chleba v toustovači a namažeme máslem. Položíme rukolu, šunku, plátky mozzarelly, rajčata a čerstvé oregano. Vše přikryjeme druhým krajícem pečiva, dobrou chuť.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...