Sladké pasírované kalifornské švestky
Přírodní sladká chuť švestek zvýrazněna chutí červeného suchého vína v sametovém medu.
Ingredience:
- 500 g kalifornských švestek,
- 0,5 l červeného suchého vína,
- několik lžiček přírodního medu
Příprava:
Švestky zalijte vínem, přidejte med. Vařte na mírném ohni po dobu cca 1 hod. Nechte vystydnout, přemístěte na noc do ledničky, aby se chutě „spojily“. Druhý den vařte švestky na mírném ohni. Pokud se už nebude dát míchat lžící v hrnci, můžete přidat trochu vroucí vody. Přendejte vše do mixéru a mixujte až k získání hladké hmoty.
Převařte zavařovací sklenice a víčka. Švestky přendejte do hrnce. Tip: použijte vroucí vodu z vaření sklenic na nádobu mixeru – ulehčíte si mytí. Utřete sklenice a víčka dosucha. Vařte švestky na mírném ohni. Naplňte sklenice, zavřete, postavte víčkem dolů a nechte až do vychladnutí. Hrnec se může vylízat!
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...