Křehké perníčky s kořením a s nastrouhanou kůrou z mandarinky
Křehké. Máslová chuť s jemnou mandarinkovou kůrou. Skořice také o sobě dává vědět. Samotná příprava těsta nevyžaduje příliš moc času a o to příjemněji je možné ho trávit na společném zdobení.
Ingredience:
(cca 15-18 ks)
- 100 g másla
- 75 g hnědého cukru
- 1 lžíce tekutého medu
- 1 rozšlehané vejce
- 200 mouky
- 1 lžíce mleté skořice
- nastrouhaná kůra z 1 mandarinky
- 1 lžička kypřicího prášku
na výzdobu:
- 1 bílek
- 1 sklenice cukru moučky
Příprava:
Máslo našleháme s hnědým cukrem na lehkou pěnu. Přidáme rozšlehané vejce, skořici, med, nastrouhanou kůru z mandarinky a zamícháme. Následně přidáme prosetou mouku s kypřicím práškem. Vše důkladně smícháme a formujeme kouli. Těsto zabalíme do lněné utěrky a dáme do ledničky na minimálně 30 minut.
Vychlazené těsto rozválíme a vykrajujeme různě tvarované perníčky pomocí formiček. Pečeme v předehřáté troubě v 180⁰ C po dobu 10-12 minut.
Pro přípravu cukrové polevy ušleháme bílek a nakonec přidáme cukr moučku a mixujeme dohladka. Zdobíme perníčky polevou.
Tip:
Před nandáním polevy počkejme až perníčky vychladnou. Pro dělání cukrových vzorů stačí naplnit polevou obyčejnou stříkačku. Místo stříbrných kuliček je možné použít bonbóny M&Ms, kokosové vločky nebo rozdrcené bonbóny. Těsto na perníčky je dost máslové, proto je praktické vykrajovat tvary rovnou na pečicím papíru – nemusíme je pak přemísťovat na plech. Úspěšné pečení!
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...