Perník s červenou fazolí
Perník má být sladký, aromatický a... nemusí být těžký. Stačí, že ho uděláme na základě fazole. Oblíbený tradiční zákusek v novém. Překonejte svou podezřívavost – nezbude ani drobeček!
Ingredience:
- 320 g vařené červené fazole
- 50 g pšeničné mouky typ 2000
- 5 vajec
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 1 lžička perníkového koření
- 1 ks ořechový mix
- 1 hrst sušených brusinek
- 1 hrst sušené mochyně
- 3/4 sklenice hnědého cukru
- 5 lžiček medu
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 1 lžička sody
- 1 lžička kypřicího prášku
- 6 lžic olivového oleje
- 1 sklenice švestkových povidel
Příprava:
Předehřejte troubu na teplotu 170°C. Uvařenou fazoli umístěte v mixéru a rozmixujte na hladkou hmotu. Do fazole přidejte cukr, vejce, med, olej a vanilkový extrakt. Ve druhé nádobě smíchejte mouku s kypřicím práškem a jedlou sodou, přidejte kakao a koření. Suché přísady zamíchejte do mokrých. Nasekejte ořechy, přeřízněte mochyni napůl. Ořechy, brusinky a mochyni přidejte do těsta a opatrně zamíchejte.
Vymastěte formu o průměru 20 cm a nalijte do ni těsto. Pečte v předehřáté troubě po dobu cca 1 hod. Nechte vychladnout. Přeřízněte na 3 vrstvy, proložte švestkovými povidly a ozdobte brusinkami.
Dobrou chuť!
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...