Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMANAD 1000 KČ

Skořicové houstičky

Kynuté pečivo u nás vládne prakticky po celý rok. Na jaře a v létě – povinně s ovocem a drobenkou a za chladnějšího počasí nutně se skořicí!

Ingredience:


Těsto:
  • 2 lžičky suchého droždí (instant)
  • 3/4 sklenice mléka
  • 1/4 sklenice vody
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 rozpuštěného másla
  • 3 a 1/4 sklenice pšeničné mouky
  • 1/4 sklenice cukru
  • špetka soli

Náplň:
  • 2 lžíce másla
  • 3-4 lžíce skořice
  • 3-4 lžíce hnědého cukru
  • 1 vejce na potření
Skořicové houstičky

Příprava:


Droždí zalijte teplým mlékem. Vlažnou vodu rozmíchejte s rozšlehaným vejcem a vanilkovým extraktem. Přidejte rozpuštěné máslo a droždí s mlékem, zamíchejte. Nakonec přidejte suché přísady – mouku smíchanou s cukrem a špetkou soli. Zadělávejte těsto kuchyňským robotem s koncovkou na kynuté těsto (po dobu cca 10 min.). Pak přendejte těsto do trouby předehřáté na 40⁰ C (funkce horký vzduch) na 30 minut. Aby těsto nevyschlo, můžeme na dno trouby postavit žárovzdornou nádobu s vroucí vodou.

Když těsto vykyne, rozválejte ho do tvaru obdélníku, potřete rozpuštěným máslem, posypce skořicí a cukrem. Nakrájejte na cca 5 cm proužky a rolujte do spirálek. Přendejte do  formy na muffiny vymaštěné máslem, jemně přimáčkněte rukou. Potřete rozšlehaným vejcem. Pečte po dobu cca 20-25 minut v troubě předehřáté na 190⁰ C (horký vzduch).

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat