Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Přírodně, čerstvě, snadno... to máme rádi. Dokonalá chuť pravých rajčat ve spojení s vůní koření, česneku a cibule. Nejjednodušší řešení jsou občas nejlepší.

Ingredience:

 
  • 2 porce těstovin (penne, rigatoni...)  
  • 750 g čerstvých zralých rajčat (np. malinových)
  • 2/3 sklenice rajčatové passaty
  • 2 lžíce másla
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • půl svazku čerstvé bazalky
  • špetka oregano
  • parmezán
  • hrst rukoly (případně)
  • sůl
  • pepř
Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Příprava:


Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpustíme máslo a osmažíme v něm na drobno nasekanou šalotku. Následně přidáme prolisované stroužky česneku. Smažíme po dobu cca 5 minut.

Mezitím nařízneme rajčata, prolijeme vroucí vodou a oloupeme. Krájíme je na 4 části. Džus přelijeme do menšího hrnce. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Džus zbavíme pecek protlačením přes sítko a také přidáme. Vaříme pod pokličkou po dobu cca 30 minut. Pak přidáme rajčatovou passatu, rozdrcené koření, pepř a sůl. Přikryjeme pokličkou a necháme dalších 10 minut vařit na mírném ohni.

Mezitím uvaříme těstoviny al dente. Scedíme a necháme v cedníku.

Hotovou omáčku přendáme do nádoby mixéru a důkladně mixujeme. Přelijeme do hrnce, přidáme těstoviny, hrst strouhaného parmezánu a rukolu (volitelně). Důkladně promícháme, podáváme.

Dobrou chuť!
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat