Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou chutí i texturou. Hořčičná semínka se díky opakovanému proplachování a naložení do sladkokyselého rozvaru promění v kaviár, který se skvěle hodí jako ozdoba na pokrmy nebo příloha k předkrmům. Skvělé pro vegany i všechny, kdo chtějí vyzkoušet něco nového.
Ingredience:
- 100 g hořčičného semínka
- 100 g vody
- 50 g limetovo-citronového octa
- 25 g krupicového cukru
- Špetka soli
Postup:
1. Hořčičná semínka zalejte vodou o teplotě 90°C. Nechte louhovat 3 minuty, poté je sceďte a propláchněte studenou vodou. Tento postup opakujte 10x. Po desátém opláchnutí nechte semínka vykapat.Tip: Pro nejpřesnější teplotu použijte naši rychlovarnou konvici s nastavitelnou teplotou!

2. V hrnci zahřejte vodu, limetovo-citronový ocet, krupicový cukr a špetku soli. Míchejte, dokud se cukr a sůl nerozpustí. Nevařte, pouze zahřejte.
3. Hotová semínka vložte do sklenice a zalijte je připraveným sladkokyselým rozvarem. Sklenici uzavřete a skladujte v ledničce. Kaviár je hotový a vydrží až 3 měsíce.

Dobrou chuť přeje Sierra Holanová!
#Rychlovarná koncice
Ostatní recepty
Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...