Najít prodejce
DOPRAVA ZDARMA NAD 1000 KČ

Asijský lososový burger Sierry Holanové

Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a domácími sépiovými houskami. Doplněný o svěží coleslaw s limetkovým dresinkem a křupavými chipsy z lososové kůže. Ideální pro milovníky ryb a moderní burgery, které potěší každého gurmána. Zkrátka recept, který si zamilujete!

Ingredience:

Na sépiové housky:
  • 225 g mléka (pokojová teplota)
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 30 g čerstvého droždí
  • 6 g soli
  • 50 g másla (pokojová teplota)
  • 1 vejce
  • 4 g sépiového inkoustu
Na lososový burger:
  • Hrst čerstvého koriandru i se stonky
  • 500 g lososového filetu bez kůže
  • 80 g uzených krevet
  • 1 vejce
  • 30 g mouky
  • Malá lžička rybí omáčky
  • Houbová sojová omáčka (1 lžička)
Na coleslaw:
  • Daikon (nakrájený na tenké nudličky)
  • Mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
Na dresink:
  • 100 g zakysané smetany
  • 20 g kewpie mayo
  • 3 g arbolillo pasta
  • Šťáva a kůra z 1 limetky
  • Špetka soli
Na chipsy z lososové kůže:
  • Kůže z lososa (oškrábaná a opláchnutá)
  • Olej na smažení
Asijský lososový burger Sierry Holanové

Postup:

1. Příprava sépiových housek: Smíchejte mléko s droždím, aby se droždí rozpustilo. Sypké ingredience smíchejte dohromady a přidejte k nim mléko s droždím a vejce. Hněťte 3–4 minuty, přidejte máslo a sépiový inkoust, hněťte další 4 minuty. Poté zvyšte výkon stroje na 1 minutu. Nechte kynout v troubě na 50°C maximálně 40 minut. Rozdělte těsto na 120 g (větší housky) a nechte kynout 15 minut. Před pečením potřete směsí rozšlehaného vejce a mléka. Pečte při 185°C po dobu 15 minut.

Tip: Ušetřete si práci s našim kuchyňským robotem PAUL, který je mistr každé kuchyně! 

Asijský lososový burger Sierry Holanové


2. Příprava lososového burgeru: Lososa rozmixujte s uzenými krevetami a koriandrem, přidejte sůl, rybí a sojovou omáčku, vejce a mouku. Vytvarujte burgery a nechte je odpočinout v ledničce. 

Asijský lososový burger Sierry Holanové

3. Coleslaw: Nakrájejte daikon a mrkev na tenké nudličky. V misce smíchejte ingredience na dresink: zakysanou smetanu, kewpie mayo, arbolillo pastu, limetkovou šťávu a kůru a sůl. Dresink smíchejte s nakrájenou zeleninou a nechte odstát při pokojové teplotě.

4. Chipsy z lososové kůže: Kůži z lososa očistěte, opláchněte studenou vodou a osušte. Natáhněte ji na mřížku a dejte do dehydrátoru na 6–10 hodin při 63°C. Po usušení ji osmahněte v oleji zahřátém na 180 °C a lehce osolte.
 
Asijský lososový burger Sierry Holanové

5. Na spodní část housky naneste omáčku, přidejte lososový burger, následně coleslaw a zakryjte vrškem housky.
 
Asijský lososový burger Sierry Holanové
 
Dobrou chuť vám přeje Sierra Holanová!


#Paul #Kuchynský robot
Zrušit
máte v porovnávání -
Porovnat