Asijský lososový burger Sierry Holanové
Chutný a výživný lososový burger s čerstvým koriandrem, uzenými krevetami a domácími sépiovými houskami. Doplněný o svěží coleslaw s limetkovým dresinkem a křupavými chipsy z lososové kůže. Ideální pro milovníky ryb a moderní burgery, které potěší každého gurmána. Zkrátka recept, který si zamilujete!
Ingredience:
Na sépiové housky:- 225 g mléka (pokojová teplota)
- 500 g hladké mouky
- 50 g cukru
- 30 g čerstvého droždí
- 6 g soli
- 50 g másla (pokojová teplota)
- 1 vejce
- 4 g sépiového inkoustu
- Hrst čerstvého koriandru i se stonky
- 500 g lososového filetu bez kůže
- 80 g uzených krevet
- 1 vejce
- 30 g mouky
- Malá lžička rybí omáčky
- Houbová sojová omáčka (1 lžička)
- Daikon (nakrájený na tenké nudličky)
- Mrkev (nakrájená na tenké nudličky)
- 100 g zakysané smetany
- 20 g kewpie mayo
- 3 g arbolillo pasta
- Šťáva a kůra z 1 limetky
- Špetka soli
- Kůže z lososa (oškrábaná a opláchnutá)
- Olej na smažení
Postup:
1. Příprava sépiových housek: Smíchejte mléko s droždím, aby se droždí rozpustilo. Sypké ingredience smíchejte dohromady a přidejte k nim mléko s droždím a vejce. Hněťte 3–4 minuty, přidejte máslo a sépiový inkoust, hněťte další 4 minuty. Poté zvyšte výkon stroje na 1 minutu. Nechte kynout v troubě na 50°C maximálně 40 minut. Rozdělte těsto na 120 g (větší housky) a nechte kynout 15 minut. Před pečením potřete směsí rozšlehaného vejce a mléka. Pečte při 185°C po dobu 15 minut.Tip: Ušetřete si práci s našim kuchyňským robotem PAUL, který je mistr každé kuchyně!

2. Příprava lososového burgeru: Lososa rozmixujte s uzenými krevetami a koriandrem, přidejte sůl, rybí a sojovou omáčku, vejce a mouku. Vytvarujte burgery a nechte je odpočinout v ledničce.

3. Coleslaw: Nakrájejte daikon a mrkev na tenké nudličky. V misce smíchejte ingredience na dresink: zakysanou smetanu, kewpie mayo, arbolillo pastu, limetkovou šťávu a kůru a sůl. Dresink smíchejte s nakrájenou zeleninou a nechte odstát při pokojové teplotě.
4. Chipsy z lososové kůže: Kůži z lososa očistěte, opláchněte studenou vodou a osušte. Natáhněte ji na mřížku a dejte do dehydrátoru na 6–10 hodin při 63°C. Po usušení ji osmahněte v oleji zahřátém na 180 °C a lehce osolte.

5. Na spodní část housky naneste omáčku, přidejte lososový burger, následně coleslaw a zakryjte vrškem housky.

Dobrou chuť vám přeje Sierra Holanová!
#Paul #Kuchynský robot
Ostatní recepty
Veganský kaviár podle Sierry Holanové
Originální a zdravá alternativa tradičního kaviáru, která vás překvapí svou...
Trhaná falešná svíčková od Sierry Holanové
Výrazná a šťavnatá falešná svíčková s jemným bylinkovým nádechem a...
Paštika z kuřecích jater s brusinkami a portským vínem od Edity Paulusové
Jemná, krémová domácí paštika s výraznou chutí portského vína a jemným...
Grissini s pomazánkou z pečených paprik od Edity Paulusové
Křupavé domácí tyčinky z kynutého těsta a jemná papriková pomazánka z...
Fazolková polévka s koprem od Edity Paulusové
Krémová polévka na kyselo s jemnou chutí smetany, vinného octa a čerstvého...
Domácí máslové housky s mákem od Edity Paulusové
Měkoučké, voňavé a krásně nadýchané housky s máslem a mákem. Ideální ke...